Fotópályázat


Kedves Nagylózsiak!
A Nagylózsi körkép online nyári fotópályázatot hirdet!
 2019. július 1-től 2019. augusztus 30-ig.
A fotós tehetségkutató célja a tehetségek felkutatása, lehetőség biztosítása számukra, hogy bemutassuk alkotásaikat, és ezzel együtt népszerűsítsük Nagylózst.
A  Fotós tehetségkutatáson bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül és korlátlanul  élvezheti  az alkotás örömeit.
 • Az alkotás kifejezésmód.
 •  Az alkotás tükör.
 • Az alkotás gyógyít.
 • Az alkotás örömforrás.
 • Az alkotás aktív pihenés.
 • Az alkotás célokat ad.
 • Az alkotás önbizalmat ad.
 • Az alkotás közösséget kovácsol.
Hogyan lehet egy élményt, egy érzést pillanattá változtatni úgy, hogy azt a befogadó ne pillanatként élje meg, hanem hozzáadjon időt, teret, kultúrát, embereket, állatokat, növényeket, életeket? Egy pillanatkép, ami kitágítja a lehetőségeket. Meglátni egy mozdulatot, egy gesztust. Képen megmutatni egy érzést. Észrevenni az apró részleteket és azokat kiemelni. Érzékenynek lenni a fényekre, fény-árnyék játékokra. Meglátni az élet szépségeit és csodáit, és észrevenni a szépséget, ott ahol mások semmit sem látnak.
Több kategóriában várjuk képeiteket. A táj, az utca, a ház, a részletek, érzések - minden, ami Nagylózsról szól.
TÁJ, HÁZ, UTCÁK, KERTEK, RÉSZLETEK, ÉRZÉSEK
Mit látnak igazán a nagylózsiak? Mi a szép? Vannak-e különleges kilátópontok? Vannak-e eldugott régi értékek? Vannak-e jól sikerült mai épületek? Mik a kedvenc látképek?
Hol szeretünk legjobban sétálni? Hol vannak a legszebb fasorok? Mi látszik az utca tengelyében? Milyen a szép nagylózsi utcakép? Milyen a szép előkert?
Milyen egy különleges ablak, kapu, portál, reklám, kémény, kút, kerítés, falazat, díszítmény, fa, stb? Mit látunk értéknek?
Milyen a szorgalomra nevelő életkép? Milyen egy boldogságot tükröző kép Nagylózs és környékén? Milyen egy összetartozást erősítő csoportkép? Milyen egy felhőtlen hangulatot árasztó megörökített pillanat? Meglátjuk-e a meghitt pillanatokat?
Minden kategóriában egy személy max 15 db képet küldhet be digitális formában a Nagylózsi körkép oldalra üzenetben.  Minden fényképhez kérünk egy rövid (legalább két soros, legfeljebb egy oldalas) szöveget, amely tartalmazza:
 • a fotó pontos helyét ( helység, utca, házszám, stb.)
 • rövid leírást arról, hogy miért választotta az adott témát
 •  esetleg egy rövid személyes vagy családi történetet, helyi hagyományt, ami az adott helyhez kötődik.
A fotókat jpg formátumban, a hozzájuk tartozó szövegeket word formátumban, csatolt fájlként kell elküldeni.
Az első három helyezett jutalomban részesül:
1. helyezet: 2 óra gyakorló fotózás Wittmer Lászlóval;
2. helyezet: 1 óra gyakorló fotózás Dr. Nagy Attilával;
3. helyezet: Nagylózsi ajándékcsomag.
 
Az első három helyezett legszebbnek ítélt képeit előhivatja Nagylózs Község Önkormányzata, melyből a díjátadón kiállítást rendezünk és a többi beküldött képet projektoron vetítjük ki. Az átadó időpontjáról késöbbiekben tájékoztatást adunk.
 
A zsűri tagjai:
Dr. Nagy Attila, fotóművész
Wittmer László, Soproni Fotóklub Egyesület alelnök
Deverdics Éva, Nagylózsi Körkép közösségi oldal szerkesztője.Vissza...