kerekparos

Kerékpáros turizmus fejlesztése Nagylózs községben
"Az emberi elme teremtő ereje szinte határtalan. Elképzel valami jót, valami különlegeset és mindent mozgósít, hogy azt tetteivel létrehozza.
 
Néha úgy érezzük miközben a gondolat lassan testet ölt, hogy mintha a világ is úgy forogna, hogy álmaink megvalósulhassanak.
 
Ahogy kitekintünk fentről, látjuk a szomszédos településeket, sőt tiszta időben Fertőszentmiklóst és a Fertő tavat is.
De látjuk Nagylózs 3 csodás épületét: a megújult tetejű Szent Lőrinc plébániatemplomot, a Solymosy  kastélyt és a temetőben álló ravatalozót, mely előtt elbújva ott van egyik egyedülálló kincsünk a Szent István kápolna.
 
De valójában a völgyben fekvő, néhol a dombokra felkúszó házak a mi értékeink, mert benne élnek azok, akiket szeretünk, akiket ismerünk. Ezek a házak az otthonaink. Ha fentről kitekintünk, látjuk, hogy jó helyre születtünk ide, ahol a Kisalföld és Alpokalja találkozik. Látjuk, hogy élhető és szép környezet vesz minket körül itt, ahol a mindig jelen lévő szél hoz számunkra friss levegőt.

E kilátó díszes oldalfalát, a vízköpőket, a pályázatírás költségeit az önkormányzat vállalta, és egyéni felajánlás is érkezett egy nagylózsi fiatalembertől az álom megvalósításához. Lakóhelyünk szeretete, a lokálpatriótizmus minden pozitív megnyílvánulása egyre szebbé és élhetőbbé teszi falunkat: Nagylózst.
Köszönöm ennek a fiatalembernek a segítségét és mindenkinek, aki a kilátó építéséhez hozzájárult."

/Részlet a kilátó 2014. december 6-ai átadásakor elhangzott beszédből./
 
 
Látogasson el hozzánk!